pátek 20. ledna 2017

Koncert NEJEN pro šumavskou divočinu #7 (18.01.2017 Lucerna Music Bar, Praha 1)




Ve středu večer, kdy těsná většina senátorů v čele s ódeesákem Jirsou odmítla novelu zákona o ochraně přírody a krajiny, čímž ji společně s destruktivním návrhem senátora Větrovského (ANO) poslali zpět do Poslanecké sněmovny, proběhl v pražském Lucerna Music Baru v pořadí již sedmý koncert pro šumavskou divočinu. Zde kromě zástupců Hnutí DUHA, kritizujících naprosto nezodpovědné a dle mého klientelisticky motivované rozhodnutí, vystoupili s vynikajícími dvohodinovými sety Tata Bojs a Priessnitz. Jedni z nemálo mediálně známých umělců, kterým oproti "nekompetentním" senátorům není lhostejné devastování národních parků. A proto, připojte se prosím k výzvě a napište poslancům, kteří tuhle senátorskou špínu budou zhruba za měsíc projednávat, aby jí odmítli. Protože pokud tento návrh projde Poslaneckou sněmovnou, bude příroda v národních parcích chráněna méně, než v chráněnných krajinných oblastech druhé kategorie. Tím by NP víceméně zůstaly pouze na papíře a neodpovídaly by žádnému uznávanému pojetí národních parků ve vyspělém světě. Přestaňte prosím ignorovat lži a demagogie "námi" zvolených zástupců a pomozte zachránit budoucnost našich národních parků. Coby vysvětlení k tomuto tématu přidávám komentář ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) a níže několik likvidačních změn.

TATA BOJS (18.01.2017 LMB)
Intro, Filmařská, Radioamatér, Usínací, Opakování, Elišce, Gastronaut, Sonda, S ní, Ztraceni v překladu, Světová, Šťastnější, Papírovka, Jednotka času, Běžec, Attention Aux Hommes!, Pěšáci
---
Antikvariát, Růžová armáda

PRIESSNITZ (18.01.2017 LMB)
Na kraji města, Mrzáci, Tam na poli, Střepy, Jezero, Larisa, Až se probudíš, Kdosi mi říkal, Žena, Dotkni se mě, Ráno, Děláže, Nebel, Beztíže, Daleko, Kdo seje vítr, Hvězda, Malej chlapec, Nebolí, Jaro
---
Blikající dům, Ponedělí, Mimosezóna










The BEST of SENÁTORSKÁ ŠPÍNA
 
- významná část lesů národních parků bude převedená do režimu trvalého hospodářského využívání (bod 10. pozměňovacího návrhu senátora Větrovského)

- rozvoj obcí bude mít v národních parcích stejnou prioritu jako ochrana přírody (bod 1. pozměňovacího návrhu senátora Větrovského)

- vypustí dlouhodobý cíl chránit nerušený vývoj přírody na převážné části rozlohy národních parků

- oslabí až znemožní ochranu přírodní zóny s divokou přírodou (body 9, 19, 20 a 22 pozměňovacího návrhu senátora Větrovského) mimo jiné vypuštěním důvodů, které opravňují provádět vyjmenované činnosti v rozporu s režimem přírodní zóny nebo zavedením nevhodné a matoucí terminologie

- umožní budovat pod záminkou zlepšení retence vody umělé vodní nádrže, i když umělá opatření jsou nákladná, málo efektivní a v rozporu s cílem národních parků chránit nerušený vývoj přírody (bod 2. pozměňovacího návrhu senátora Větrovského)

- nedůvodně nařídí správcům parku udržovat asfaltové cesty, a to i ty, které už v oblastech vymezených pro divočinu vůbec nikdo k ničemu nepotřebuje (body 7 a 22. pozměňovacího návrhu senátora Větrovského)

- umožní i v přírodní zóně národních parků lov nejen spárkaté zvěře, ale i všech dalších druhů zvěře (bod 21. pozměňovacího návrhu senátora Větrovského)
 

Žádné komentáře: