čtvrtek 27. února 2014

Eccentronic Research Council ft. Maxine Peake - Magpie Billy & The Egg that Yolked (a study of the northern ape in love) [DESOLATE SPOOLS]


Z podobně "soundtrackového" ranku jako TheGaslight Troubadours nyní přichází i novinka sheffieldského dua Eccentronic Research Council, které tvoří elektronický experimentátor Adrian "Longy" Flanagan (Kings Have Long Arms) a věhlasný producent a patron Add N to (X) Dean Honer. Hoši si ji pojmenovali Magpie Billy & The Egg that Yolked ​(​a study of the northern ape in love) a stejně jako na dva roky starém koncepčním debutu 1612 Underture ji (zde ve všech skladbách) čtením Flanaganových textů rozšířila filmová a televizní herečka Maxine Peake (Run & Jump). Tentokrát však hrabství Lancashire a jeho inkviziční procesy nahradila "studie" o dvou povahově rozdílných opičácích, sdílejících v časovém posunu zkopírované prostředí. Pohádkově strašidelná podívaná, vytvářející z kraftwerkovských dekorací, podezřele povědomých melodií a příspěvků externího experta Rosse Ortona (Arctic Monkeys, The Fall, ...) jednu z nejfascinujících ironií nefilmového plátna.

P.S.
Mistrovskému dílu Magpie Billy & The Egg that Yolked(a study of the northern ape in love) loni předcházely EP mezičlánky Dreamcatcher Tapes a Bun Fight in the Open University Staff Room. To vše na ERC vlastnící značce Desolate Spools.

A1. M.B - Motorcyycle Enthusiast (2:53)
A2. One Man's Rubbish (2:04)
A3. Escape Artist (1:57)
A4. Mind Yore Language (3:11)
A5. The Late Mrs. M.B (3:16)
A6. Post Wake Estate Agent (3:49)

B1. First Foot On The Misery Ladder (2:06)
B2. Bloody Nora & The Bees (1:24)
B3. The Return Of Mr & Mrs Magpie Billy (2:14)
B4. R.E.S.P.E.C.T. (This Bird Has Flown) (2:30)
B5. Concerned Look (1:38)
B6. Music Was His First L.U.V (6:24)




Žádné komentáře: