úterý 14. srpna 2012

ANGELS USA - Vh1 Drunk (∆ Hundebiss Records ∆)


„Potřebujeme víc psychopatických umělců“, hlásá na adresu Ariel Pink titulek aktuálního NME. Správně! Jen tak dál! Už jsme/jste všichni psycho? Dnes, kdy dle právníků lobbisty Janouška naší politiku ovládají nepříčetní pacienti? Pcha
Zmateně neutěšený svět shora fantasticky komentovaný dvojicí Iked-Out Jezebel a Lingerie Jack, jejichž původní jména Merv Listen a Moppy Pont si už od montrealského roku 2007 prošla názvy Miami Angels In America a Angels In America. Nyní jako newyorští Angels USA se však s aktuální kazetou Vh1 Drunk značně vzdalují své původní tvorbě (dark ambient, synth-pop, drone, neofolk, ...). Ono vlastně ani nejde o standardní album, ale spíše o takovou lo-fi sci-fi rozhlasovou hru o novém vynálezu, stahujícím během pojídání chipsů do lidských myslí zvláštní chutě. Každému „éčku“ je pak přiřazena hudební ukázka a přes zdeformované dialogy a hlas jejich známého neznámého se proberete až k dokonale schizoidní realitě. Neskutečné realitě. Boží? Nebo neboží?
Každopádně velice zvláštní čtyřicetiminutovka, které se ujal italský label Simone Trabucchiho (pod pseudonymen Dracula Lewis vystoupí 2.12. v Rhizu před The Soft Moon) Hundebiss Records, kde Angels USA aktuálně sekunduje další skvělá dvojice Sissy Biasin / Johnny Donadihi, nebo-li Fantamatres.
Dotkni se Andělů, určitě Tě překvapí!
  

Žádné komentáře: