pátek 18. května 2012

Control Unit – The Fugitives (BACKWARDS)


Kdo se bojí, nesmí do lesa a poslouchat uprchlíky. Strašidelný opus Control Unit, tvořený v Brooklynu usazeným kytaristou Ninni Morgianem (White Tornado, QUIVERS) a jeho krajankou Silvií Kastel (zp, synt, beaty). Přestože se oba v posledních deseti letech pohybovali na různých stranách zeměkoule, tak právě italský label Ultramarine patřící krásné Kastel tyto dva významné umělce propojil. Kromě řady vlastních projektů, z nichž určitě stojí za pozornost sedmiskladbová kazeta Love Tape (60 ks), svou společnou tvorbu poprvé zaznamenali loni v létě na Two Couples splitu (300 x 12“ We Were Two And Now We're Three / Jericho / In Search Of Red Water / Fragments) s německou post-industriální manželskou dvojicí Kommissar Hjuler and MamaBaer, jejichž LIVE AT MORDEN TOWER (17.4. 2011 Newcastle-upon-Tyne) nesou od března také kazety Ultramarine.
Následující spolupráci spojili s britským improvizátorem a skladatelem Gary Smithem (AUFGEHOBEN), titul pojmenovali Brand, ovšem tentokrát třistakusová edice vyšla paralelně s debutem Control Unit - Steel Tape (Your School / Party Girl / Nothing To Do / Parallel Lines, 65 kazet, Fusty Cunt Tapes). O dva měsíce mladší pokračování The Fugitives sice zoufalství Control Unit zachycuje už ve značně „vyklidněném“ napětí, ale i nadále velice úspěšně pronásledovaném agresivně-industriálním spektrem podivných zvuků.
Výborný děs-běs naleznete na 56 bílých a 250 černých vinylech masterovaných Scottem Colburnem a po desce Von Zeit Zu Zeit (Fabio Orsi) se jedná teprve o druhý produkt neodolatelné značky BACKWARDS, ukryté kdesi v jihoitalské Andrii.

A1. Again (6:04)
A2. Live In Your Mind (9:06)

B1. Don’t Go Out (7:42)
B2. The Fugitives (6:42)

Žádné komentáře: