pátek 26. srpna 2011

Drugg / Plant Plants - This Is Music / Less Music


Vedle techno-housových More Music disponuje londýnská značka This Is Music ještě abstraktním sublabelem Less Music, který v prosinci 2009 začínal s dubstepovým Samem Shackletonem (Skull Disco). V současné době sice v jeho katalogu naleznete pouze čtyři tituly, nicméně níže uvedená prázdninová EP se v celoročních statistikách roztočí určitě hodně vysoko.

První debutující dvojice si říká Plant Plants (Stuart Francis, Howard Whatley), promíchává předem určené beaty s lo-fi elektronikou a kytarami a její místy až melancholicko-indie nálada osloví především žánrově roznanité posluchače. Nahrávka vznikla za spolupráce Chrise Edwardse a producenta Jamese Shawea, působícího ještě před Simian Mobile Disco v ořezaných Simian (Source Records).

Druzí, naživo víceméně improvizující Drugg (Tom Hanley, Max Whatley) přicházejí také z Londýna, ale spíše z jeho temnějšího podzemí. Konzervativci v burkách budou jásat, neználkové šílet a příznivci berlínského dubtronika Stefana Betkeho - řečeného Pole, který kromě celkového zvuku překopal i závěrečnou In Those Found Times, přemítat o smyslu převrácených křížků v elektronické hudbě.

PLANT PLANTS - PLANT PLANTS EP (TILESS004)
A1. Hands That Sleep
A2. I'm So Black
B1. She's No One
B2. Dantelion

DRUGG - SHACKLED EP (TILESS002)
A1. Shackled
A2. In Those Found Times
B1. Crooks
B2. In Those Found Times (Reshaped by Pole)




Žádné komentáře: