pondělí 16. května 2011

Courtship / SWTHRT / Sea Pinks / Matthew Shaw



Tak aby ty tradiční pondělky s beko labelem nebyly až tak fádní, přidávám ještě další čerstvé volňásky. Z pozice omezeného přístupu (do 22. května) uvádím jako první ospale-popový projekt Patrica Fallona Courtship (San Francisco), jehož Eve EP s předělávkou Chrise Isaaka se ujali Amdiscs a kde navíc naleznete i jeho předchozí EP Kaleidoscope Days.
S živější vodou omývající Killing Joke a Jesus & Mary Chain příplouvají od pramene ze Severní Karolíny (Southport) Karl Kuehn a Becca High, nebo-li SWTHRT. Debutové album pojmenovali Compact Disc a do snivých poloh vás ponoří také.
Třetí položkou je bubeník znamenitých Girls Names Neil Brogan, který pod pseudonymem Sea Pinks vydal svou první dlouhohrající sbírku lo-fi popu už loni v září pod názvem Youth is Wasted. Náklad 100 kazet však zmizel jako mávnutím pomyslného proutku a tak opět pod vlastním značkou Cass/Flick tuto pozoruhodnou nahrávku posílá do volného prostoru všem zbývajícím.
Poslední a "nejsložitější" kompozice The Etheric Double (Electronic Musik) patří pánovi z vydavatelství Apollolaan Recordings, vystupujícím mj. pod jménem Tex La Homa. Ovšem s tímto meisterstückem z jižní Anglie (Blandford Forum) se prezentuje pod občanským jménem Matthew Shaw. Znamenitá tečka, za jinak běžně otravným pondělím.

Japanese Knotweed from Sea Pinks on Vimeo.

Žádné komentáře: