středa 20. dubna 2011

†† );( †‡ ▲▲\\ Reset Night (16.4.2011 Cross Club, Praha) naživo

V rámci techno-uměleckého festivalu ENTER (5: DATAPOLIS) proběhl v sobotu v prostorách Cross Clubu další z audiovizuálních večerů RESET NIGHT. Ač pod nic neříkajícím názvem †† );( †‡ ▲▲\\ se ukrývala spolupráce s naprosto vyjímečným tuzemským labelem AMDISCS, nakonec stejně žádné nadpřirozené bytosti do industriálního bludiště nedoletěly. Spíše se jednalo o první vlaštovky.
O celkem důstojný úvod pozdního večera se postaraly domácí formace †Tempelhof† Tomáše Kopáčka (Mon Insomnie) a dvojice REVEREND D‡CK, které však pro mnohé návštěvníky nebyly asi tím hlavním, proč do Holešovic vyrazili. Jako první z budoucích hvězd temné elektroniky se představil původně sólový projekt Story Of Isaac (Pale Noir), doplněný o ▲ i skrz hustý dým ▲ nepřehlédnutelnou vokalistku. Oproti předchozím vystupujícím odehráli sotva půlhodinový set, ovšem bez jakýchkoliv pochybností potvrdili zvěsti o londýnské smeči oOoOO a Salem. Skvělé, skromné a v sobotu pro mě naprosto nejpoutavější.
Následující Italka Mushy s lehkým odstupem představila nedávno vydaný debut Fadet Heart (Mannequin) a nebýt přes pódium permanentně korzujícího personálu, mohla v mém pomyslném žebříčku předběhnout split o FF / GR†LLGR†LL. Takhle díky vykoplému kabelu k videu se její hudba jaksi nepotkávala s projekcí. Škoda.
Zmiňovaná francouzko-německá dvojice spojuje svá vystoupení již od sklonku minulého roku, takže kromě první společné pětiskladbové CDR nahrávky (150 kč) představila i materiál ze sólových EP Disenchanted Fairytale (Recorder / Clan Destine Records) a GR†LLGR†LL. Pozoruhodná komunikace v tradičních šátcích přes obličeje, po kterých mi však již nezbývaly síly pro drone-kosmickou Christelle Gualdi alias Stellar Om Source. Její sbírku cd-r nyní zaktualizovaly pod názvem Trilogy Select značky Moamoo / Art Union, takže holandské umění mi do téměř úplňkové noci bez okultních imaginací už vyhrávalo jen ze sluchátek.
Doufám, že další vlaštovičky přiletí ještě dřív, než se letos otevřou brány Jezuitské koleje. Hmyzu je tu dost.


Story Of Isaac


Mushy


o FF / GR†LLGR†LL


Stellar Om Source

Žádné komentáře: