úterý 2. listopadu 2010

Happenstance – Happenstance (Mobeer)



Jedná se pouze o náhodu, či smutný dušičkový fakt, že po vložení desátého titulu značky Mobeer mi můj kopjůtrovej přehrávač hlásá "last cd"? Každopádně 3" eponymní mini album v nákladu 300 kusů ještě vyjít stačilo a co se autorů těchto šesti trojrozměrných elektro-akustických obrázků s ukrytými německými slovíčky týče, patří dle mého k tomu nejlepšímu, co jejich jednotlivé minulosti doposud vytvořily.
První z dvojice Happenstance je Karl Eden, který patřil k legendární lancanshirské undergroundové kapele tRANSELEMENt, začínající jako EleMenT. Ti vznikli v roce 1994 a až do doby jejich rozpadu (2005), resp. odhodu kytaristy a zpěváka Jaye Stansfielda na sólovou a indie-popovou (SAY) dráhu, se pohybovali mimo proudy, které by jejich pozoruhodná alba alespoň částečně zviditelnily. V současné době si však tvorbu neprávem opomíjených tRANSELEMENt můžete připomenout v remasterovaných a zcela zdarma dostupných verzích na jejich mezinárodních stránkách.
Druhým z aktérů této atmosferické tržnice podávané opět typicky na pivním tácku s ručně očíslovanou hnědou obálkou je Chris Stewart. Příležitostný vokalista The Boats a především ukrytá tvář projektu Need More Sources, disponující znamenitými názvy Shed (2009 Moteer) a Seo-ri (Cotton Goods) z letošního února (100 ks).

P.S. Vzpomínáme

1. Big Do's And Little Don'ts.. (3:21)
2. Go Tell It On The Molehills.. (2:15)
3. Knackered Tabernacle (3:00)
4. Even My Goosebumps Shivered (4:09)
5. The One Eyed King (3:18)
6. All Fish And No Chips (2:49)

Žádné komentáře: