pondělí 15. listopadu 2010

Baby Birds Don’t Drink Milk / Prince Rama / Katrina Stonehart – Praha, Košice, Brno (19.-21.11.2010)

O nadcházejícím víkendu by se dle termínů uvedených na stránkách níže uvedených kapel měla Česko-Slovenskými kraji prohnat eolická vlna, která do našeho prostředí přitáhne tři neznámá jména chaluh amerických.
Nejolezlejší druh Baby Birds Don’t Drink Milk pochází z Kansasu, během čtyř let stačil nashromáždit řadu cd-r, mp3 a kazet (CHOMP WOMP, Bridgetown Records, EDITION 59) a svou stále umírněnější noise-ambientní tvorbu dokonce prezentovat prostřednictvím Fire Talk na aktuálním 12“ Skeletor & Me (500ks). Znamenitou pětiskladbovou nahrávku lze pořítit kaké v CD (Workerbee Records) a MC (Solid Melts) verzích.
Naprosto opačným dojmem působí komunitou Hare Krishna vychované sestry Taraka a Nimai Larsonovy s Michaelem Collinsem. Jejich hex-psychedeličtí Prince Rama letos po několika titulech získali obdiv významných Paw Tracks, kde v polovině září vyšlo jejich doposud nejtemnější a taky nejpřitažlivější album Shadow Temple.
Posledním budoucím parazitem vašich duší bude „začátečnice“ Katrina Stonehart (Drew Gibson) odkojený lo-fi noisem, který po Felt Cat Records (split s House Paint) našel podporu u tuzemských AMDISCS (am180). Zde se v květnu dočkal volně dostupného singlu japaneseloveshow / sundaysunday, na který má v těchto dnech navázat další kazetový split, tentokrát s Vehicle Blue.

Nepotvrzené termíny:
19.11. Praha (Final Club)
20.11. Košice (Tabačka)
21.11. Brno (Skleněná louka)

Baby Bird Don't Drink Milk ---- Fort Porkchop from TOTAL REALITY on Vimeo.



1 komentář:

Jürgen DDR řekl(a)...

Prince Rama 98,5 %
BBDDM 79,8 %
Katrinu jsem pro pozdní začátek večera musel oželet, ale tipuji tak 75.4 %
Návštěvnost asi 28,5 (povědomých postav) a z 96,4 % nechutně zakouřený prostor