neděle 17. října 2010

oOoOO – oOoOO EP (TriAngle Records)



Ještě dřív než kouřové signály oOoOO z jednoho sanfranciských kopců dorazily do brooklynských TriAngle Records, pohrával si Christopher Dexter Greenspan pod pseudonymem Walter Kaminski s kytarou v tamních The Most. Po jejich rozpadu v roce 2007 se začal věnovat vlastní tvorbě, jejíž první kloudnější výsledek NoSummr4u přišel v podobě upraveného pop-hitíku 90. let (Corina Ayala - Summertime Summertime), následovaný další předělávkou Pckrfcrmx, tentokrát od Lady Gaga (Poker Face). Kromě věhlasně známé Chrisovy slabosti pro dokonale se tvářící pěvecká těla, která dokládá také jeho výběr Christiny Aguilery na Mixtape Irrational Love (Wow Magazine), pracuje i pro umělce dál od mainstreamového prostředí, jakými jsou např. The Big Pink (Tonight).
V únoru letošního roku se na značce Disaro objevil první cd-r (NoSummr4U, SedSUMTING, MUMBAI, EGYPTYNLVR, PCKRFCRMX, No Shore), 48 kompilačních dvojkazet Dark As Night (Bathetic Records) zařadilo vedle projektů UA, SLEEP ∞ OVER, Terminal Twilight, S U R V I V E skladby Cold a NoShore a díky švédskémo labelu Emotion vyšel o měsíc později v nákladu 500 ks stoprocentní 7“ split Roses / Seaww s podobně znějícím duem White Ring, chystajícím právě pro Disaro své první EP, Jistou zajímavostí zde zůstává, že aniž by Chris vůbec něco tušil, režie videa se chopil skladbou Seaww učarovaný Daniel Lopatin (Games, Oneohtrix Point Never).
4. října vyrazilo do světa dlouhoočekávané eponymní 12" EP s fotografií od Alison Scarpulla, které vyvrací některé domněnky o kdesi a kdysi nasamplovaných vokálech, doprovázejících temně abstraktní melodie. Magicky osamělý hlas ovládá záhadná polovina oOoOO, kterou kdysi „Walter“ oslovoval „Miss" Lisa Kleinzweig a kterou možná brzy potkáte i na jejich prvním veřejném vystoupení. Šestiskladbovou nahrávku, patřící bez ztráty jediného bodu mezi mé letošní favority, uzavírá remix londýnské dvojice Vision of Trees (Joni, Sara) zaznamenané již Merok Records (My Antlers) na znamenité kompilaci Don’t Die Wondering a jejichž většinu titulů pořídíte včetně fyzicky vyprodaného Sometimes It Kill EP úplně zadarmo. OhOhOh!!!

A1 – Mumbai (2:07)
A2 - Burnout Eyess (4:06)
A3 – Sedsumting (5:30)

B1 – Hearts (5:14)
B2 - Plains Is Hot (3:47)
B3 - Burnout Eyess - Visions of Trees Remix (4:27)

Žádné komentáře: