sobota 4. září 2010

The Green Kingdom – Prismatic (Home Assembly Music)



Na větším ze dvou poloostrovů Velké vody leží městečko Shelby Township a v něm na první pohled zcela poklidným životem rodinka grafického designéra Michaela Cottonea. S odkrytím jeho pseudonymu The Green Kingdom však rychle nabydete dojmu, že jen tak všedních příběhů se od tohoto znamenitého hudebníka asi nedočkáte.
V polovině roku 2006 uvolnil prostřednictvím EKOnetLabelu pozoruhodné čtyřskladbové EP Lucky Bamboo (Archive), které autorovi unikajícímu z každodenní reality přes elektro-akustické melodie dopomohlo osobně poznat jména jako SEM, Smallfish, Mandorla, či The Land Of Label. Po letošní spolupráci na kolekci Iana Hawgooda nazvané Slow Films In Low Light (Home Normal) přijal nabídku od viktoriánských Home Assembly, zastupujících právě nyní jeho pátý titul Prismatic. Album remasterované majitelem trojsublabelových 12k (Line / Term / Happy) a členem legendárního brooklynského projektu Prototype 909 Taylorem Deupreem vychází už v pondělí a v limitované edici navíc s bonusovým CD (59'), obsahujícím níže v závorkách uvedené remixy. Mimochodem, pod číslem dvanáct jej naleznete ve volně přístupném The Post Piano 2 Open Remix Projectu.
Pětačtyřicetiminutové Prismatic je jemně harmonická pohlednice, přibližující nepoznaná kouzla z okolí Michiganského jezera. Vřele doporučuji!


01. Bonfire /intro/ (Inch-time Remix)
02. Bells And Thoughts (Part Timer Remix)
03. Claude's Ghost (INSECTO Remix)
04. Radiance Reflected (The Boats Remix)
05. The Largest Creature That Has Ever Existed (Northerner Remix)
06. Woven (The Declining Winter Remix)
07. Wetlands (bvdub’s Crossing Changxi Mix)
08. Thoughts And Bells /3:07am dub/ (Fieldhead Remix)
09. Bonfire /tec/ (Yuri Lugovskoy Remix)
10. A Prayer (H.A.M. Remix)

Žádné komentáře: