čtvrtek 22. července 2010

Zs – New Slaves (The Social Registry)



Ani loňská fl®aška metená po Rudlovi jedním z přivožralých pankáčů, neodradila duši Bohemia JazzFestu k jejímu návratu do jihočeské metropole. Tradiční FREE SQUARE proběhne již o tomto víkendu, a to navíc s utajenou afterparty v nedalekém Velbloudovi. Zde na milovníky lahodného jazzu vybafnou skutečně jen „lehce“ noise-rockem načatí experimentátoři z Brooklynu Zs, jejichž The Social Registry společnice Christy & Emily jsme ve stejném prostoru vytleskali již v minulém roce. Po labelovém debutu Music of the Modern White (12“, 2009) přiveze čtveřice vedená tenorsaxofonistou Samem Hillmerem představit květnové 2LP New Slaves, proměňující „komerční“ hluk v klidné, místy až ambientní exkurze po hudebních cestách budoucnosti.
Takže, kdo bude mít ještě sílu a chuť si jazzové dny dokořenit pořádnou porcí kytar (Ben Greenberg, Amnon Freidlin) a bicích (Ian Antonio), nechť přijde v neděli se Zs oslavit jejich desáté narozeniny. Dorty a svíčky nebrat, odvahu ANO!

A1. Concert Black (5.08)
A2. Acres of Skin (7.40)

B1. Gentleman Amateur (5.42)
B2. Don’t Touch Me (3.15)
B3. Masonry (3.41)

C1. New Slaves (20.53)

D1. Black Crown Ceremony I: Diamond Terrifier (13.07)
D2. Black Crown Ceremony II: Six Realms (9.59)

1 komentář:

Jürgen DDR řekl(a)...

Zs - avantgarda? Jestli ano, tak nás brzy čeká armagedon. Dvacet minut (!) improvizací (?), ohrožujících svou hlasitostí zdraví publika prostě NEBERU. Večer začínající s tradičním zpožděním dokopala i s technickými problémy na celkových 25% předkapela NO.PAVAROTI (KlangUndKrach). Ti alespoň hráli 35 minut. Někdy je prostě lepší zůstat doma.