pondělí 1. února 2010

U-Prag, 30.1.2010 Ántré Č. Krumlov (live)



44 thousand actors /in 16 flats/ je název debutového alba U-Prag, které pod zvukovým dohledem Jiřího Paška alias Ecsona Walese (100°C, Sunshine, Southpaw) a skvělým foto/grafickým (petru3ka, Zuzka Mertlíková) zpracováním vloni na jaře uvedla značka SubPop Records. O tom zda a jak se na domácí scéně opět světem vyjímečně (pr)osvícenou nahrávku podařilo zhmotnit před publikem, se o uplynulém víkendu přesvědčila zhruba čtyřicítka návštěvníků českokrumlovského divadelního klubu Ántré.
Mírné rozpaky vedoucí posluchače úvodním cajdákem Chrise Isaaka Wicked Game (David Lynch - Wild at Heart / Zběsilost v srdci 1990) až někam do suterénů nablýskaných kabaretů se naštěstí vysvětlilo jako dobře míněný vtípek, ale možná i jako jisté znamení. Zatímco studiovka, kde rockovou tvář ovládá magická síla tanečních beatů a chytlavých elektropopových melodií, sobotní vystoupení kvinteta rozšířeného o bicí soupravu Michala Pavlíčka (ml.) a navíc bez na albu nepřeslechnutelných vokalistek (Erika Fečová, Radka Sluková) dýchalo směrem opačným. Zklamání? Pro mnohé asi ano, o čemž vypovídal i odtažitý (ne)taneční prostor mezi publikem a kapelou, který k závěru osmdesátiminutového setu včetně dvou přídavků dosáhl téměř vzájemnému propojení.
U-Prag v čele se Šimonem Dvorským, strkajícím Pattona z „Fejtů“ do kapsy i s posmrkaným kapesníkem sice předvedli profesionální výkon, ale z předem vytýčené trasy 44 thousand actors /16 flats/ se se svou prezentací v NEKUŘÁCKÉM prostoru Ántré řadí zcela zbytečně mezi nejeden tuzemský ansámbl, zaseknutý v obávaném Dolním Žlebu.




Žádné komentáře: