sobota 6. června 2009

Tyvek – Tyvek (Siltbreeze Records)



Od roku 2004 stačili v Detroitu garážující Tyvek (taɪ'vɛk, Tyvjk, TVK, TIE-veck, Tijvek) natočit (Kevin- kyt, zp, Larry - basa, Heath – kyt., Matt Z – bicí) pod různými začkami (M’Ladys‘ Records, X!, What‘s Your Rupture?, S-S) řadu pozoruhodných 7“ a CD-R, na které v tom letošním navázali přímo mistrovky.
O první přírůstek se postaral v únoru Sub Pop Singles Club 3.0 sedmipalcem ve dvou barevných provedeních Duck Blinds / Pamphlet, následovaný sólovým 7“ ústřední postavy Kevina Boyera Something's Gonna Come Up (WYR?) a jako třešínka na čemsi působí od minulého týdne eponymní debut, vystřelený ve Philadelphii Siltbreeze Records.

Kromě nepříliš originálního obalu (Primus, Green Jelly, California Raisi) a možnosti srovnání s pro většinu našinců ukrytým benešovským (casio) koncertem, se šestnáctiskladbový noise (jak oblíbené …) post-punkový mix protínající díky Damonově (Teets z Puffy Areolas) kytaře Velvet Underground s ranými The Fall tváří velice „mile“ a především nepřehlédnutelně (!!!).
Jejich evropská premiéra, odstartovaná 10. dubna ve švýcarském Düdingenu je dnes sice již minulostí, ale vidět znovu divokou trojku Kevin / Matt Z / Ted (dnes Shelley) třeba opět po boku pařížských Cheveu, by určitě stálo za zvážení nejednoho odvážného domácího klubu, do kterého nemusí zrovna kapat. Difuzní Tyvek vás očistí od problémů a to klidně i bez záruky.

Žádné komentáře: