pondělí 4. května 2009

HEALTH, Fiat Eno – 2.5.2009 Klub 007, Praha (live)

Benjamin Jared Miller, Jake Duzsik, John Famiglietti, Jupiter Keyes. Jména dodnes celkem neznámá, ale při doplnění kouzelné formulky HEALTH, začnou ve vyhledávačích vyskakovat dokonce už i české odkazy. Jakou zásluhu na tom všem nese úspěšná část Light In The Sky Tour (NIN), či loňská mediální masáž zvaná The Smell, to ví snad jen sám pan Gúgl. Důležitým pro našince však zůstává fakt, že tahle LA si „přivlastňující“ kapelka konečně zahrála i v Praze a to v sobotu u Bondů díky Bohemian Like You.



Oproti loňskému vystoupení v malém sále velké vídeňské Areny se HEALTH na Sedmičce zdrželi o celou čtvrthodinku déle, místo retro Nike obuvi obuli retro Reebok a především představili novinky z na červen chystané druhé studiovky Get Color (Lovepump United), kterou prozatím zastupuje aktuální 7“ Die Slow / Die Slow (Pictureplane Rmx). Hudebně se sice lehce odlepili od „nestravitelného(?)“ noisového chaosu, přimíchali nějakou tu electro-dance melodii s identifikovatelným textem, ale svou typickou koncertní dravost a nasazení si udrželi až do konce naprosto vyčerpávajícího setu, za kterým z mé strany putuje maximální ohodnocení, spojené s netrpělivým vyhlížením prvních letních paprsků.



O úvodní půlhodinku se postarala divoká, garážový odpad vymetající brněnská čtveřice Fiat Eno, jejichž skvělému vystoupení chyběla už jen lechtivá inspirace u paní Phahlerový. Ale i tak TO stálo za to a nezapomeňte, že nějakou tu jejich věcičku lze stáhnout u labelu MamaMrdaMaso.

Komu však celý večer páchnul měkotou a „podbízivostí“, nechť si zajde v sobotu 9. května spravit chuť do pražského klubu Chapeau Rouge, kde vystoupí francouzští zvukoví teroristé Habsyll společně s domácími Or a Kaspar von Urbach. Akci pořádají Letmo Productions.

Žádné komentáře: