pátek 30. ledna 2009

Women – Women (Flemish Eye Records / Jagjaguwar)



Tyhle Women (ne Woman) nejsou žádný krásný ženský, ale čtveřice noise-„popových“ panáčků z jedné kanadské prérijní provincie. Michael Wallace (bicí) a Christopher Reimer (kyt.,zp.) začínali k ambientu směřujících Azeda Booth, jejichž In Flesh Tones vyšlo vloni na značce Absolutely Kosher Records a sourozeneckou dvojici Matthewa (basa,zp.) s Patrickem (kyt.,zp.) Flegelovic jste možná někdo potkali ve společnosti písničkáře a animátora Chad VanGaalena. A právě doma u této, pro Calgary neodmyslitelné hudební postavičky, natočili Women začátkem minulého roku eponymní debutové album, které ze starého kazeťáku doputovalo až k tamním Flemish Eye Records, odkud pochází i 12“ Heaven, u nás 2. května koncertujících Health.
Nenásilně plynoucí rockově-experimentální půlhodinka, zvýrazňující siluety Velvet Underground, Liars, No Age a Panda Bear vyšla v Kanadě začátkem července, o tři měsíce později pronikla prostřednictvím Jagjaguwar do USA, odkud odletěla na stejné značce minulý týden do Británie. Přestože se jedná o kapelu, která teprve nedávno oslavila své první narozeniny, na propagaci si příliš (možná záměrně) nezakládá a koncertně podpořila snad „jen“ Dungen s The King Khan & BBQ Show, její úspěch stále strmě stoupá.
Chcete-li se sami přesvědčit, sežeňte si tuhle desetiskladbovou vychytávku s fotografií "komunistického šmíráka“ Felixe Greeneho, nebo případně vyražte na některou z jejich evropských (únor/březen) zastávek. Od nás to budete mít nejblíže 27.2. do Lipska, či o den dříve do Berlína.




Díky za info, týkající se pražského vystoupení, které se bude krýt s letošním Planet Festivalem. Ale za to udávám odkaz na stáhnutí koncertu ze 14.3.2009 (Brooklyn,The Music Hall)
01 Black Rice
02 Shaking Hand
03 Lawncare
04 Flashlights
05 (new song)
06 (new song)
07 Woodbine
08 (new song)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

6.června budou Women v Praze!!!!

http://www.last.fm/event/999420

Jürgen DDR řekl(a)...

díky, přidán záznam koncertu