úterý 23. prosince 2008

Loner Deluxe - Must Not Slep, Must Warn Others / Lost & Found (Rusted Rail)



Nové mini album Must Not Slep, Must Warn Others jednočlenného irského faketronic-laptopového projektu Loner Deluxe, doplněné v PVC obalu stejně formátovým 3“CD Lost & Found s doposud nevydanými nahrávkami, představil pod #14 začátkem tohoto měsíce micro independent record label Rusted Rail. Přestože nahrávka vyšla původně v rámci The Sound of a Gentle Word series tree na tokijském labelu Duotone, nezní ani s roční prodlevou nikterak „opotřebovaně“, ba naopak, dokládá svým nadpozemským propojením elektroniky s akustickými nástroji svou nadčasovost a naprosto skvělé Weihnachtsüberraschung. Na jedné ze sedmi křehkých zimních pohlednic objevíte ambientní razítko Port-Royal (Listen To The Machines), navštívíte bretaňské pobřeží (The Beatch At St. Malo) a stejně jako v úvodní zvonivé Frozen Grass vás Loner Deluxe a hosté z Phantom Dog Beneath the Moon (Aaron Hurley – piano, Scott McLaughlin – klávesy) a Agitated Radio Pilot (Dave Colohan – piano) dostanou po dvaceti minutách tam, kam pomáhaj snad jen návykový chemie.
Z osmiskladbového časovou stopu kopírujícího bonusového disku bych rád upozornil na upravenou Summer Turns To God v podání The Declining Winter a Dorset Sound od Michaela Tannera, který pod pseudonymem Plinth stál u zrodu předchozí nádherné nahrávky Loner Deluxe The Plinth Tapes, vydané Rusted Rail začátkem roku 2007.
Jinak s tímto snad už třicátým nejlepším albem právě finišujícího roku přeji příjemné prožití vánočních svátků, pevné zdraví atd. a zítra pod stromečkem třeba něco od magického labelu Rusted Rail.

Žádné komentáře: