čtvrtek 10. července 2008

White Denim - Workout Holiday (Full Time Hobby)


Austinské (Texas) garážově znějící blues-rockové trio White Denim dali dohromady před dvěma lety někdejší členové místních kapel Parque Touch a Peach Train James Petrali (kyt., zp.), Joshua Block (bicí) a Steve Terebecki (bas. kyt.). Počátkem roku 2007 si sami natočili pětiskladbový 7“ debut Let’s Talk About It, který se v jedné nejmenované anketě umístil před Burial, Radiohead a Arcade Fire těsně za vítězným Noah Lenoxem (Panda Bear – Person Pitch). Druhé EP Workout Holiday s devíti položkami, prodávané (a vyprodané) pouze na koncertech, podpořilo na síti volně hudbu nabízející vydavatelství RCRD LTD, díky kterému se možná mohou těšit z březnové ceny za Nejlepší novou kapelu (Austin Music Awards 2007-2008).

Těchto úspěchů si všimli londýnští Full Time Hobby (Tunng, The Accidental), v květnu jim vydali 7“ Let’s Talk About It / Darksided Computer Mouth a o měsíc později dvanáctiskladbový albový debut Workout Holiday, zahrnující částečně předchozí dvě EP a několik novinek. Že se jedná o skvělou kolekci nemusím snad ani zdůrazňovat.

V současné době chystají White Denim (opět vlastními silami) na konec léta také dlouhohrající desku pro Ameriku, a to s jedenácti novinkami, kterou pod názvem Exposion najdete pouze na vinylu a internetu. CD podobu prý považují za zbytečnost, i když CD-R s celým obsahem se dal sehnat už na jejich jarním turné pod titulkem 11 Songs.

Žádné komentáře: