sobota 24. května 2008

The Prostitues, Drain, Soxoo, Ladies Fitness Studio (Č. Budějovice, Marty's Club 23.5.2008)


„Budějce jsou město, ve kterém chtěj všichni žít“, zahlásil před úvodní She’s A Prostitutes kytarista (Martin Přikryl aka Destroyer) pražského post-punkového kvintetu, který se včera téměř po čtyřleté existenci konečně poprvé představil také jihočeské metropoli. Stalo se tak navíc díky laskavému pozvání místní rock’n’rollové partičky Drain, kteří společně s noisovým překvapením Soxoo zahajovali páteční večer v Marty’s Clubu, prezentujícím se mottem „Chlastu zdar a ani kapku na zmar!“. No, kdo by tu nechtěl bydlet, že?
The Prostitutes, jejichž česko-anglickou maličkost mají na svědomí členové dnes již nefunkčních The Radios, The Night Traffic a Angličáky, jsem zastihl na jednom z jejich prvních vystoupení v září 2005 ve strakonické Křemelce (pamatujete? no, jak kdo, co?) ještě s původním baskytaristou Markem Dziubou (Mark Jukebox), kterého nahradil před dvěma lety Martin Chmátal (Šmity) z Roe-Deer a Radio$tars. Stejně jako tehdy, tak i v prostorách DK Slavie patřily k nejsilnějším okamžikům Get Me Out Of Here, Eject, Don’t Give A Damn, první singl Sunshine a samozdřejmě bezkonkurenčně nejlepší destrukční skladba jakou kdy TP natočili, She’s Dead. Lehce načatej a přesto sebejistej Andrew T. Bell & The Band předvedli včetně třech novinek (Thank U, Zombie, Holiday) a trojskladbového přídavku za stovku v předprodeji více jak hodinový vynikající výkon, zastiňující mnohé světové hvězdy, za jejichž případné návštěvy musíte mnohokrát častěji a hlouběji šáhnout do kapsy.
Jak dalece a zda vůbec se Joy Division promítli kromě hudebního směru také do názvu kapely nevím, ale jak dokazují výše zmiňované novinky, máme zde ještě lepší The Prostitutes, než jak je známe z debutu Get Me Out Of Here (Championship Records 2006).
Tečku za tímto vyjímečným večerem v ČB a jejich širokém a dalekém okolí, oproti Praze neomezovaným populární 22 (aha, tak proto…), opatřilo elektronické tělís(č)ku Ladies Fitness Studio.

Žádné komentáře: