pátek 9. května 2008

Ólafur Þór Arnalds - Variations Of Static (Erased Tapes Records)


Pohádkově kouzelný ostrov, z geomorfologického pohledu mladý a plný geotermické energie, na kterém žije o 11% méně obyvatel než v Ostravě, proslavila v polovině osmdesátých let kapela Sykurmolarnin, světu pře(d)kládána jako The Sugarcubes. Pro naše zeměpisné X a Y však aktuálně doporučuji dalšího ze skřítků, jménem Ólafur Þór Arnalds, mj. zaskakujícího v hardcorových Fighting Shit a folk-punkových My Summer As A Salvation Soldier. Po té, co vloni doplul na svém drakkaru do londýnských Erased Tapes Records a oslnil debutovým numerologickým albem Eulogy For Evolution dokonce i domorodce v Americe, vyšla po společných koncertech s Cursive na čtyřskladbovém 12“ singlu u Saddle Creek Records upravená verze Bad Sects (String Quartet Arrangement).

Aktuální dvaadvacetiminutové EP Variations Of Static, podporující evropské turné, během něhož se zastaví díky A.M.180 Collective a Very First také 5.června na Sedmičce (+ Table), obsahuje pět novinek a 19. května se objeví v parádnickém bílém obalu na 10“ s downloadem a CD a pokud nakoupíte u samotných ET, obdržíte bonusovou Erased Tapes Collection I. O den dříve zahraje Ólafur Þór Arnalds v Reykjavíku , kde před touto jednadvácou vystoupí pouze s akustickou kytarou Svavar Knútur Kristinsson ze skupiny Hraun (Dimma Records).

Tak pokud chcete zažít něco opět nevšedního, a to za pouhých 200 kč a rádi se necháte unést krásnou atmosférou smyčcového kvarteta a piána s občas propraskávající elektronikou, přijďte se na malého bratříčka Sigur Rós z Mosfellsbæru na Strahov podívat. Už jenom kvůli tomu obalu…

Žádné komentáře: