pondělí 11. února 2008

Inch-time - Through Objects (Static Caravan)

Ležím ve stínu voňavého lesa, teplý vánek hladí šumící dozrálé klasy a se zvuky nedalekých kostelních zvonů upadám do nádherného bezstarostného snu o malých štaflích, umocněného stromovým tajemnem. Přesně tak cítím zimní a zatím poslední nahrávku Throught Objects projektu Inch-time, za kterým najdete pouze Australana Stefana Panczaka, v současné době žijícího v Londýně. 3“CD-R, avizovaný již na Vánoce, obsahuje oproti dřívějším nahrávkám dvě temnější a pochmurnější devítiminutové skladby (Part I, Part II), doprovázené kromě ambientních ploch i klavírními motivy. V papírové krabičce i s plakátem (Roy Ananda, Ben Javens) je najdete na značce Static Caravan v nákladu 150 kusů, z nichž prvních 50 bylo navíc obohaceno o tričko. Bylo.

Inch-time, spojující elektroniku s jazzem, folkem a world music začínal s prvními dvěma 3“ na vlastní značce Lab Records (2003), po kterých přišlo o dva roky později debutové album Any Colour You Like (Static Carevan). V roce 2006 natočil 7“ Icicles And Snowflakes / Almond Eyes zastoupený na dvojce As The Moon Draws Water a s neméně zajímavým objektem Tunng (28.2.2008 Palác Akropolis za 10 €) reprezentoval Static Caravan na španělském Sonar festivalu.

V uplynulém roce dokončil hudbu pro krátký snímek Hungry For Freedom (The Australan Film Commision) melbournského hudebníka a dokumentaristy Gefa Senza, v němž za pomoci animátora Maung Maung Aye líčí napjatou vnitrostátní situací v Barmě. Na jaro 08 je pod taktovkou Inch-time hlášeno kompilační album Teaism (Static Caravan), pokrývající tentokrát oblast čajíčkářů.

Žádné komentáře: