neděle 13. ledna 2008

The Rascals - Out of Dreams EP


Pokus č.1

Indie-rocková pětice The Little Flames , ač měla za sebou teprve necelé tři měsíce fungování, vydala v únoru 2005 u Deltasonic Records singl Goodbye Little Rose / Things That Make The Morning Call, následovaný v červnu Put Your Dukes Up John. Na další nahrávku Isobella se dostalo až v březnu loňského roku, tedy krátce před rozpadem The Little Flames, kdy se už zhruba půl roku mluvilo o odtržení jádra Kane, Edward, Mighall a sólové dráze zpěvačky Evy Petersen.

Pokus č.2

První náznaky přátelství The Little Flames s Arctic Monkeys mohla mnohým napovědět již CD verze singlu Leave Before The Lights Come On (8/2006) z debutového alba Whatever People Say I Am, That’s Chat I’m Not, zařazením předělávky Put Your Dukes Up John a Milesovou účastí na nahrávání závěrečné 505 z dvojky Favorite Worst Nightmare.

Miles Kane (kyt., zp.), Joe Edwards (bas. kyt.) a Oreg Mighall (bicí) se jako The Rascals publiku představili vloni v červnu v Cardiffu a v domovském Liverpoolu (Wirral) svým druhým vystoupením o dva týdny později společně se stájovými The Suzukis (klub Korova). Červenec patřil natáčení čtyřskladbového EP v Londýně (Out of Dreams, Lying Under the Second Seal, Ratcatcher) a Liverpoolu (Is it too Late?), kde asistoval producent Ben Hillier (Blur, Clinic, Depeche Mode, Doves, Elbow, The Horrors). Na přelomu srpna a září vyrazil Miles do Francie na údajné společné natáčení alba s Alexem z Arctic Monkeys, a zda půjde o pokus č.3, teprve uvidíme.
Jisté však je, že EP Out of Dreams se prostřednictvím Deltasonic Records objevilo krátce před vánoci ve třiceti podepsaných 12“ kopiích, 470 nepodepsaných a s tisícovkou na CD. Vynikající debut, připomínající Arctic Monkeys hrající The Coral.

P.S. Se stejným názvem působila v Americe už v šedesátých letech minulého století čtyřčlenná soul-rocková kapela (Atlantic Records).

Žádné komentáře: